© 2014 Basisschool Het Laar Zwijndrecht
Basisschool Het Laar - Gezellig leren tussen het groen
Verkeerssituatie in de Laarstraat: Verkeersveiligheid is voor iedereen een dagelijkse bekommernis. Omdat vooral kinderen kwetsbaar zijn in het verkeer wil de gemeente extra zorg besteden aan de verkeersveiligheid van de schoolomgevingen. De Laarstraat werd door vele ouders, kinderen en bewoners als onveilig bevonden tijdens het begin en einde van de school. Om dit te verbeteren, werden volgende maatregelen genomen: vanaf 5 augustus 2014 wordt de Laarstraat eenrichtingsverkeer. Men kan vanuit de Statiestraat de Laarstraat niet meer inrijden. Ook werd de inrichting van de straat aangepast. De parkeerstrook werd opgeschoven waardoor de doorgang voor voertuigen smaller werd. Het stuk Laarstraat ter hoogte van de school werd ingericht als fietsstraat. Bij het concept fietsstraat is de auto ondergeschikt aan de fiets. Auto’s dienen dus hun snelheid aan te passen (max 30 km/u) en dienen voorrang te verlenen aan de fietsers. Tijdens het begin en einde van de school zal dit deel ook afgezet worden zodat geen autoverkeer mogelijk is. Voor meer info kan u steeds contact opnemen met de verkeersdienst van de Lokale Politie via mail verkeer@politie.zwijndrecht.be of via 03/250 64 23.