© 2014 Basisschool Het Laar Zwijndrecht
Basisschool Het Laar - Gezellig leren tussen het groen
Een nieuwe locatie voor Kozze en vernieuwde magazijnen in de Laarstraat De huidige locatie van kinderopvang Kozze is te klein geworden en beantwoordt niet meer aan de wensen van de kinderen en begeleiding. Ook bij de magazijnen van de gemeentelijke technische dienst is door de nieuwe wetgeving een herschikking van de huidige ruimtes noodzakelijk. Om deze twee problemen aan te pakken kocht het gemeentebestuur twee jaar geleden de gronden in de Laarstraat, tussen de basisschool Het Laar en de technische dienst. Het idee was om beide noden in één gebouw te integreren. Het veelzijdige ontwerp van Architectenbureau Haerinck-Van Meirhaeghe biedt hiervoor een oplossing: · Het oude magazijn achteraan wordt afgebroken en vervangen door drie magazijnmodules die in de richting van de huidige technische dienst georiënteerd zijn · Door de aanleg van een centrale parking kan de open opslagruimte optimaler gebruikt worden en zullen de buren minder overlast hebben van het vrachtverkeer. Hierdoor zal ook de stapelruimte achter de Laarstraat 37 verdwijnen. · Een buitenschoolse kinderopvang met plaats voor 80 kinderen · Een openbaar speelterrein · Parkeergelegenheid voor ouders, leerkrachten en personeelsleden · Vergader- en bureelruimtes · Consultatieruimte voor Kind & Preventie · Achteraan een doorgang naar de Laarbeek met veel extra groene, open ruimte De bouwaanvraag is ingediend, een belangrijke volgende stap in de realisatie van dit gebouw. Daarnaast zijn we bezig met de materiaalkeuze en het verder invullen van de binnenruimtes. Als alles naar wens verloopt, opent dit multifunctionele gebouw in september 2018 de deuren. De kinderen, de werkmannen en de kinderopvangbegeleiders duimen alvast voor een snelle realisatie. MEER INFO technische dienst – 03 250 48 92 dienst Kinderopvang – 03 250 49 63